۱۴۰۳/۰۷/۰۷

۰۷:۵۷

نگاهی کوتاه به موضوعات اقتصادی روزنامه‌ها (۷ مهر ۱۴۰۳)؛

از تبخیر طبقه متوسط تا گرانی مرغ

دکه اقتصاد همچون روز‌های گذشته به بررسی گزارش‌های اقتصادی روز رسانه‌های مکتوب پرداخته است.
کد خبر: ۳۶۱۴

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ روزنامه‌های مهم کشور در گزارش‌های اقتصادی امروز خود، به موضوعات مختلفی اعم از وضعیت معیشتی دهک‌های درآمدی، انحراف سازمان نظام مهندسی ساختمان، خصوصی‌سازی معدنجو، وضعیت جذب سرمایه خارجی کشور‌های مختلف، گرانی نان، وضعیت ساخت مسکن در کشور، انحراف صندوق توسعه، تفاوت قیمت خودرو‌های وارداتی با خارج و گرانی مرغ پرداخته‌اند.

روزنامه دنیای اقتصاد در گزارش اقتصادی خود تحت عنوان «تبخیر طبقه متوسط»، نتیجه اسکن دهک‌های درآمدی را بررسی کرده و نوشته است: «هزینه‌کرد دهک دهم (۱۰ درصد پردرآمد) تقریبا دو برابر دهک نهم است. هزینه متوسط خانوار دهک دهم ۵۸۹ میلیون تومان و دهک نهم ۳۱۶ میلیون تومان بوده که نشان‌دهنده شکاف عمیق اقتصادی میان آنها است. ۹ دهک از ۱۰ دهک جامعه در برابر نوسانات اقتصادی مانند تورم، آسیب‌پذیر هستند. دهک دهم نیز به‌دلیل نوسانات درون خودش (فاصله درآمدی بالا) ممکن است دچار آسیب شود. در دهک دهم، ۱۶ درصد از هزینه‌ها به نیاز‌های خوراکی و ۸۴ درصد به هزینه‌های غیرخوراکی مانند مسکن و آموزش اختصاص دارد. در حالی که دهک نهم، ۲۲ درصد هزینه‌هایش به نیاز‌های خوراکی مربوط می‌شود. این وضعیت نشان‌دهنده این بوده که خانوار‌های پایین‌تر به دلیل وابستگی به نیاز‌های اولیه، آسیب‌پذیرترند.»

روزنامه شرق در گزارش اقتصادی امروز خود با عنوان «انحراف سازمان نظام مهندسی ساختمان» نوشت: «پژمان جوزی، رئیس انجمن صنعت ساختمان، انتقاد می‌کند که سازمان نظام مهندسی ساختمان از وظایف خود منحرف شده و به ساختاری کاسبکارانه تبدیل شده است. وی تاکید می‌کند که نگاه درآمدزایی به سازمان نظارتی و حرفه‌ای، آن را دچار فساد و رانت کرده است. این سازمان‌ها برای حفظ منفعت عمومی و ارتقا حرفه‌ها شکل‌گرفته‌اند و به کنترل صلاحیت حرفه‌مندان، آموزش مستمر و ترویج اخلاق حرفه‌ای پرداخته و از منافع عمومی دفاع می‌کنند. با این حال سازمان نظام مهندسی ساختمان در ایران به دلیل نبود ارزیابی منسجم، ناکامی در آزمون‌های ارزیابی کیفیت و برخورد‌های سلیقه‌ای دچار چالش‌های جدی است.»

«کژراهه خصوصی‌سازی معدنجو» عنوان گزارش اقتصادی روزنامه اعتماد بود. این روزنامه مدعی شده است که در صورت تقسیم ۳۰ درصد از سود خالص ۱۴۰۲ معدنجو میان کارگران، نفری ۱۶۰ میلیون تومان به آنها خواهد رسید. در این گزارش آمده است: «در اول مهرماه ۱۴۰۳، فاجعه‌ای به وقوع پیوست که به مرگ ۵۰ کارگر در معدن «معدنجو» انجامید و به نوعی نشانه‌ای از اثرات کژراهه خصوصی‌سازی معادن در ایران است. این شرکت، «زغال‌سنگ پروده طبس»، با نماد «کزغال» در بازار فرابورس فعال است. شرکت زغال‌سنگ پروده در سال گذشته ۱۲۰۰ میلیارد تومان فروش داشته و سود خالص آن ۸۰۵ میلیارد تومان بوده که کمتر از سال ۱۴۰۱ است. این سود به سهام‌داران بزرگی مانند شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی (شستا) و شرکت فولاد تجارت دالاهو توزیع می‌شود. با توجه به تعداد ۱۵۰۰ کارگر در این معدن، اگر ۳۰ درصد از سود خالص به کارگران تقسیم می‌شد، هر کارگر می‌توانست حدود ۱۶۰ میلیون تومان دریافت کند، در حالی که حقوق فعلی آنها حدود ۱۲ میلیون تومان در ماه است.»

«سیاره عربی با دو نیمکره چپ و راست» عنوان گزارش اقتصادی روزنامه هم‌میهن بود. این روزنامه با بررسی داده‌های آماری، مدعی شده است که نظام‌های سوسیال با مداخله بخش‌های نظامی و شکل‌گیری شبه دولت‌ها قادر به مهار مداخلات داخلی به نفع جذب سرمایه به کشور خود نبوده‌اند. این گزارش بیان دارد: «کشور‌های عربی را می‌توان به دو نیمکره تقسیم کرد. نیمکره چپ که تحت حاکمیت نظام‌های سوسیالیستی قرار دارد و نیمکره راست که حاکمیت پادشاهی دارد. نیمکره چپ با فروپاشی و انقلاب‌های نیمه‌کاره روبه‌رو شده، در حالی که نیمکره راست با وجود نظام پادشاهی به تحول‌خواهی و رقابت با کشور‌های دیگر پرداخته است. نظام‌های سوسیالیستی در کشور‌های عربی تحت سلطه رهبران اقتدارگرا و تمامیت‌خواه قرار داشته و نتوانسته‌اند به توسعه پایدار برسند. کشور‌های تحت سوسیالیسم مانند لیبی، سوریه و مصر در دو دهه اخیر با اعتراضات عمیق مردمی روبه‌رو بوده و نتایج ویرانگر سوسیالیسم را تجربه کردند. کشور‌های عربی حوزه خلیج فارس (مانند امارات، قطر، عربستان سعودی) با حفظ پادشاهی ولی اجرای سیاست‌های باز اجتماعی و اقتصادی، به سمت توسعه پایدار در حال حرکت هستند. این کشور‌ها با جذب سرمایه‌گذاران آمریکایی و اروپایی، تمرکز خود را از مسائل امنیتی به توسعه اقتصادی و اجتماعی معطوف کرده‌اند.»

«نان در تنور گرانی» عنوان گزارش اقتصادی روزنامه وطن امروز است که از موضوع کم‌فروشی و گران‌فروشی خبازان با وجود افزایش قیمت نان گزارش می‌دهد. در این گزارش آمده است: «نان به عنوان یکی از مهم‌ترین مواد غذایی در سبد خانوار ایرانی، نقش به سزایی در امنیت غذایی دارد. با این حال، افزایش قیمت نان در هفته‌های اخیر تغییرات مثبتی را در کیفیت و عرضه آن به دنبال نداشته و تخلفات در نانوایی‌ها همچنان ادامه دارد. این تخلفات شامل گران‌فروشی، کم‌فروشی و قاچاق آرد است. نان به عنوان منبع اصلی تامین انرژی و مواد مغذی، بخش عمده‌ای از کالری روزانه افراد را تامین می‌کند و در ۴۳ درصد خانوار‌های شهری و ۵۶ درصد خانوار‌های روستایی منبع غذایی اول محسوب می‌شود. تولید نان باکیفیت و بهبود روش‌های تولید آن می‌تواند به کاهش ضایعات و افزایش بهره‌وری کمک کند و سلامت عمومی جامعه را بهبود بخشد.»

روزنامه فرهیختگان در گزارش اقتصادی امروز خود تحت عنوان «کشمکش درباره آمار مسکن»، نکاتی را درباره ساخت مسکن در کشور بیان کرده و نوشته است: «اظهارات فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی در خصوص نهضت ملی مسکن در روز‌های اخیر، حواشی و جنجال‌های زیادی را به همراه داشته است. وی پس از دریافت گزارش عملکرد مدیران استانی، از وجود اختلافات آماری انتقاد و بیان کرد که تعداد واحد‌های مسکونی احداث‌شده به کمتر از ۵۰۰ هزار واحد رسیده است، در حالی که قبلا ادعا می‌شد که بیش از یک میلیون واحد ساخته شده است. در آخرین آمار‌های ارائه‌شده، وزارت راه و شهرسازی اعلام کرده که حدود ۲.۶۳۰ میلیون واحد مسکن در حال اجراست. این آمار شامل واگذاری زمین، پروژه‌های انبوه‌سازی و نوسازی بافت‌های فرسوده است اما اظهارات سرپرست معاونت مسکن نشان می‌دهد که اراضی برای ۱.۴ میلیون واحد تامین شده و ۳۶۰ هزار واحد در حال تکمیل است.»

روزنامه جوان در گزارشی تحت عنوان «انحراف صندوق توسعه!» به بررسی الزامات رعایت احکام قانونی صندوق توسعه ملی پرداخته و نوشته است: «صندوق توسعه ملی که به منظور حفظ منابع نفت و گاز برای نسل‌های آینده و تبدیل این عواید به سرمایه‌های مولد و پایدار ایجاد شده است، در عمل به قلک دولت‌ها تبدیل شده است. با وجود ممنوعیت استفاده از منابع این صندوق برای هزینه‌های جاری و تملک دارایی‌های سرمایه‌ای، دولت‌ها به فراخور نیاز‌های خود از این منابع برداشت کرده‌اند. رئیس سازمان بازرسی کل کشور اعلام کرده که حدود ۱۰۰ میلیارد دلار از ۱۵۰ میلیارد دلار سرمایه صندوق طی سال‌های مختلف توسط دولت‌ها برداشت شده است. صندوق توسعه ملی باید شفاف‌سازی کند که منابع خود را در چه مسیری هزینه کرده و آیا این هزینه‌ها در راستای هدف‌گذاری قانونی بوده است یا خیر. همچنین با موافقت دولت، سهم صندوق توسعه ملی در سال جاری کاهش یافته و قرار است به بودجه عمرانی اضافه شود. این تغییرات باید در چارچوب قوانین و با تصویب مجلس انجام شود.»

«دست نیافتنی‌تر از همیشه» عنوان گزارش روزنامه خراسان بود. در این گزارش آمده است: «قانون سامان‌دهی صنعت خودرو که در سال ۱۴۰۰ تصویب شد، هدف اصلی خود را ایجاد رقابت‌پذیری در بازار خودروسازی قرار داده بود اما طبق بررسی‌های مرکز پژوهش‌های مجلس، موانع متعددی همچون انحصار در صنعت خودرو و مشکلات در تخصیص ارز، دستیابی به این هدف را تاکنون غیرممکن کرده و منجر به افزایش قیمت خودرو‌ها شده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد که قیمت خودرو‌های وارداتی به‌طور چشمگیری بالاتر از نرخ ارز رشد کرده است.»

روزنامه جام‌جم در گزارش اقتصادی امروز خود تحت عنوان «مرغ بی‌صاحب!» به گرانی گوشت سفید اشاره کرده و بیان می‌کند: «محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور، در جلسه اخیر ستاد تنظیم بازار به مداخله حداقلی دولت در تنظیم بازار تاکید کرد. با این حال، دولت برای کاهش قیمت مرغ به مصوبه ۸۳ هزار تومان، صادرات این محصول را متوقف کرده است، در حالی که قیمت مرغ در بازار داخلی بین ۹۵ تا ۱۰۰ هزار تومان بوده و کشور ما در حال حاضر با مازاد تولید مرغ مواجه است. بر اساس آمار وزارت جهاد کشاورزی، در نیمه اول سال جاری حدود ۱۴۰ تا ۱۵۰ میلیون قطعه جوجه‌ریزی انجام شده، در حالی که نیاز داخلی حدود ۱۱۰ تا ۱۲۰ میلیون قطعه بود. کارشناسان بیان می‌کنند که با افزایش تولید، طبیعی است که قیمت‌ها کاهش یابد و گران شدن مرغ با نرخ بالای جوجه‌ریزی منطقی نیست. همچنین، تصمیم به توقف صادرات موجب کاهش بازار‌های صادراتی و ضرر برای تولیدکنندگان بوده و عدم اطلاع‌رسانی مناسب از سوی دولت منجر به اعتمادزدایی در بازار‌های بین‌المللی خواهد شد.»




ارسال نظرات

جزئیات برگزاری حراج سکه مرکز مبادله امروز ۹ مهر ۱۴۰۳
از سبد خوراکی مردم تا ناترازی برق
توانیر: در گاز صرفه جویی کنید تا برق قطع نشود
خط و نشان سازمان بورس برای سرمایه‌گذاری‌های سهام عدالت
محاسبه آب با قیمت آزاد برای صنایعی که از پساب استفاده نکنند
ابطال یک مصوبه وزارت صنعت درباره ممنوعیت واردات خودرو
قیمت روز خودرو های سایپا و ایران خودرو در بازار آزاد دوشنبه ۹ مهر ماه 1403
ماجرای پیامک پرداخت وجه برای نهضت ملی مسکن ملی چه بود؟
رسوب ۱۰۰ هزارتن برنج خارجی در گمرکات کشور
«قیمت‌گذاری دستوری» بازار مسکن را کنترل نمی‌کند
وضعیت ترافیک و تردد در جاده های کشور امروز ۹ مهر ماه ۱۴۰۳
هشدار بارندگی برای ۱۸ استان
مردم امیدوار به رفع فیلترینگ باشند؟
انباشت ۴۰ هزار خودروی فرسوده در مراکز اسقاط
کندی روند حدنگاری زمین‌های کشاورزی در روستا‌ها
طرح ویژه مجلس برای تغییر دستمزد کارگران
بررسی لایحه اجازه افزایش سهمیه ایران در صندوق بین‌المللی پول در کمیسیون اقتصادی
جزییات ثبت نام بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی
تولید ماهانه شیرخشک نوزاد به بیش از ۶.۵ میلیون قوطی رسید
افزایش دمای هوای شهر‌های شمالی از ۹ مهر ماه
اعلام زمان پنجاه و پنجمین حراج شمش طلای مرکز مبادله
کلیات طرح جهش تولید در شهرک های کشاورزی تصویب شد
کم‌کاری مدیریتی در حادثه تلخ معدن طبس مشهود است
مبادلات تجاری ایران و ترکیه به 3.6 میلیارد دلار رسید
استفاده از فناوری‌های نوین برای ایمنی معادن
۱۳۵۲ میلیارد تومان ضرر روی دست خریداران صندوق‌های طلا
مدت زمان صدور کارت سوخت کوتاه می شود؟
سیگنال مثبت تورم شهریور به بانک مرکزی
رئیس کل بانک مرکزی راهی استانبول شد
تعویق انتخابات هیئت‌مدیره نظام مهندسی به نفع یک جریان خاص
آثار بلندمدت عدم تناسب دستمزد‌ها بر سرمایه‌های انسانی
کریدور شمال-جنوب؛ برنده رقابت در رویای راه ابریشم جدید 
قیمت سکه و طلا در بازار کاهشی شد
ضرورت استفاده از ظرفیت‌های مولدسازی در راه‌آهن
از هر ۴ مشترک خانگی، یکی پرمصرف است
بانک مرکزی چرا در بازار ارز توافقی مداخله کرد؟
چگونه می‌توان بر ناترازی ۱۵ هزار مگاواتی برق غلبه کرد؟
بودجه ۱۴۰۴؛ اولین آزمون سخت اقتصادی دولت چهاردهم
دلار ریخته و مشتری گریخته
تخلف وزارت کار در افزایش ندادن حقوق کارگران معدن
۱۷ ناشر ۲.۴۰۰ میلیارد تومان سود از طریق سجام پرداختند
رشد ۴۳ درصدی سهام شناور شرکت‌های بورس تهران در ۶ سال اخیر
توضیحات رئیس مجمع واردات درباره رسوب ۱۰۰ هزار تن برنج در گمرک
جزئیات بدهی میلیاردی «عظیم زاده» به بانک پارسیان
اعلام شرایط جدید پیش فروش وانت پراید ۱۵۱ + جدول
دستور عارف برای پرداخت مطالبات چایکاران
فروش ۹۶ کیلو طلا در حراج امروز+قیمت
قیمت رهن و اجاره آپارتمان در ستارخان امروز ۸ مهر ۱۴۰۳
پالس مثبت بسته محرک ۸۰۰ میلیارد یوانی چین به اقتصاد دنیا
دبیر جدید شورای عالی مناطق آزاد منصوب شد
مدیریت رفتارهای هیجانی اقتصادی قیمت ارز را کاهش داد
خرید گندم از ۱۲ میلیون تن عبور کرد
بروز نشانه‌های تخلیه هیجان و آغاز تعادل در بورس
قیمت طلا، سکه، دلار و ارز امروز ۸ مهر ۱۴۰۳
قیمت گوشی موبایل امروز یکشنبه ۸ مهر ۱۴۰۳ + جدول
قیمت روز تلویزیون‌های ال جی در بازار ۸ مهر ۱۴۰۳
نسبت سود واردات کدام کالاها بیشتر است؟ + جدول
۶ توصیه برای ایجاد ثبات ارزی در شرایط تحریمی
رشد درآمدهای نفتی کشور باوجود اتفاقات اخیر منطقه
رشد تجارت خارجی با احیای شورای عالی توسعه صادرات غیرنفتی
بیت‌کوین از روند صعودی خود باز ماند؟
پیشنهاد توزیع سبدکالا ۵ میلیونی بین کارگران
دریافت ۵ برابر هزینه تامین برق از مشترکان بسیار پرمصرف
آدرس غلط بانک‌ها؛ وام نهضت ملی مسکن در بن‌بست؟
میزان افرایش قیمت لبنیات مشخص شد
وزارت جهاد مکلف به تامین سالانه ۳۰ درصد بذر کشاورزان است
قوه قضائیه به پرونده تخلف گسترده ایران‌خودرو ورود می‌کند
وزیر جهاد کشاورزی: ۲۰ درصد از مطالبات گندم کاران باقیمانده است
قیمت ۱۰۰۰ توکن همستر به تومان چقدر شد؟ آیا همستر رشد می کند؟
آغاز واریز حقوق شهریور بازنشستگان کشوری
فعلا سایپا طرح فروش ویژه ندارد
انتصاب فامیلی در وزارت نفت!
مردم منتظر کاهش قیمت سکه و طلا نباشند
ثبت نام ایران خودرو ویژه مادران از امروز ۳ مهر
نبرد کریدور‌ها در غرب آسیا
اعلام نتایج قرعه کشی ایران خودرو طرح خودرو های فرسوده+ لینک اسامی برندگان/ نتایج طرح مادران کی اعلام می شود؟
نتایج قرعه کشی ایران خودرو طرح مادران فردا اعلام می‌شود
نتایج قرعه کشی ایران خودرو طرح مادران اعلام شد+ لینک اسامی برندگان
مطالبات گندمکاران تا پایان شهریور پرداخت می‌شود
خبر مهم از صدور احکام همسان سازی حقوق بازنشستگان+ زمان افزایش حقوق
شبیخون شبانه همستر/ کاربران متقلب حذف شدند!
عربستان هدف نفت ۱۰۰ دلاری را کنار می‌گذارد
همه چیز درباره سامانه ثبت نام وام ازدواج ve.cbi.ir + مشاهده وضعیت ثبت نام
ثبت نام فروش فوق العاده محصولات ایران خودرو+ جدول و شرایط
احکام جدید بازنشستگان تامین اجتماعی چه زمانی صادر می‌شود؟
اعلام روش ثبت‌نام در سامانه جدید وام قرض‌الحسنه ازدواج
دامنه نوسان فردا شنبه ۲۴ شهریور چقدر خواهد بود؟
سوال اصلی ما از فرزین در رابطه با وام ازدواج است
روایتی مستند از استقراض روزانه بانک آینده از بانک مرکزی
شاهسون‌ها در «دشت مغان» چه کردند؟
مطالبات گندم‌کاران و برنامه مجلس برای آنان
جزییات ثبت نام بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی
وعده‌های اقتصادی مسعود پزشکیان
مجوز افزایش قیمت خودرو صادر شد/ میزان افزایش قیمت‌ها چقدر خواهد بود؟
تصمیم جدید دولت درباره همسان سازی حقوق بازنشستگان+ جزئیات
کارگران هم مشمول لایحه کاهش ساعت کاری می‌شوند
ورشکستگی صندوق بازنشستگی کشور در بحران ناترازی
ثبت نام خودرو‌های سایپا از امروز ۲۰ شهریور ۱۴۰۳+جزئیات و شرایط ثبت نام
نهادهای اقتصادی مشمول تعطیلی پنجشنبه نمی‌شوند
آزادسازی واردات آیفون ۴ میلیارد دلار هزینه ارزی دارد
واریز ۴۰ همت از مانده مطالبات گندمکاران با عاملیت بانک کشاورزی
یارانه ۱۲۵۰ همتی سوخت در سال ۱۴۰۲
تاخیر ۴ روزه در واریز حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی
نتایج قرعه کشی ایران خودرو + اسامی برندگان با کد ملی
جزئیات واریز وجه برای برندگان ایران خودرو+ مهلت و جدول قیمت
تحقق خودکفایی با تولید ۱۵ میلیون تن گندم
بن‌بست تامین مالی نهضت ملی مسکن از بانک‌ها/ دولت روش جدید طراحی کند
رویه اولویت‌دهی به فیش‌های در صف تخصیص ارز خودکار شد
آغاز واریز بزرگ برای این بازنشستگان از امروز ۲۰ شهریور+ جزئیات
همتی: گره کور واردات خودرو باز شد
آیا نفت به قیمت جهانی به پالایشگاه‌ها فروخته می‌شود؟
توزیع توکن همستر انجام شد
وزیر نفت: برای حضور در بازار نفت و گاز تاجیکستان آماده‌ایم
الزام ۱۷ بانک به افزایش سرمایه ۵۱۸ همتی برای فرار از ورشکستگی
ضرورت دیپلماسی اقتصادی با همسایگان و تشکیل زنجیره ارزش منطقه‌ای در دولت چهاردهم
همسان‌سازی حقوق بازنشستگان به کجا رسید؟
اعلام اسامی برندگان قرعه کشی ایران خودرو+ لینک اسامی برندگان
«کاتب» جایگزین «خودنویس» در بازار املاک می‌شود؟
ورود سامانه بارشی جدید به کشور از پایان هفته
پیش بینی جدید اوپک از تقاضای نفت در ۲۰۵۰
۹ اقدام برای «تسهیل تجارت» اقتصاد ایران
رشد درآمدهای نفتی کشور باوجود اتفاقات اخیر منطقه
ظرفیت بارگیری نفتکش‌ها در بندر صادراتی ماهشهر افزایش می‌یابد
۶ ظرفیت همکاری اقتصادی ایران و عراق
پایداری تولید نفت صادراتی در مناطق نفت‌خیز جنوب
ضرورت تسریع در ساخت کریدور هند-ایران-ارمنستان
نتایج قرعه‌کشی طرح مادران ایران‌ خودرو منتظر پاسخ ثبت‌ احوال
اشاعه اقتصاد رفاقتی، توسعه نابرابری اجتماعی
چراغی که به تولید رواست به مسکن حرام است!
تحولات تجاری جهان در آینه موقعیت ژئواکونومیک ایران
تراز سوخت خودرو، قاچاق و هزینه‌های آن
یارانه ۴۷۰ همتی دولت به گاز/ صنعت و نیروگاه بیشترین دریافت‌کنندگان گاز
شیر کیلویی ۱۸ هزار تومان، لبنیات را ۲۵ تا ۳۰ درصد گران می‌کند
افزایش صادرات گاز روسیه به چین و تغییر معادلات در بازار انرژی
واریز مطالبات گندمکاران از مرز ۱۶۰ همت گذشت
تذکر به دولت درباره اجرای قانون همسان سازی حقوق بازنشستگان+ جزئیات
فرصت‌سوزی ۱.۲ میلیارد دلاری
جزئیات تازه از رسوب خودرو‌ها در گمرک منطقه ویژه بم
خرید تضمینی گندم یک میلیون و ۶۳۴ هزار تن افزایش یافت
گزارش

«اقتصاد معاصر» گزارش می‌دهد؛

سیگنال مثبت تورم شهریور به بانک مرکزی

تورم ماهانه در ادامه روند نزولی خود، در شهریور امسال به ۱.۷ درصد رسید که در صورت تکرار این رقم در ۶ ماه باقی‌مانده سال، تورم سالانه و نقطه به نقطه به کانال ۲۰ درصدیِ مد نظر بانک مرکزی خواهد رسید.

«اقتصاد معاصر» گزارش می‌دهد؛

قیمت‌های مسکن در منطقه یک تهران همچنان نجومی

با آن‌که مطابق آمار رسمی بانک مرکزی، متوسط قیمت مسکن در منطقه یک تهران به ۱۷۹ میلیون تومان رسیده است اما در این منطقه برخی واحد‌های مسکونی با قیمت‌های نجومی بالاتر از این عدد در سکو‌های اینترنتی آگهی شده‌ است.

خبرنگار «اقتصاد معاصر» از بازار ارز گزارش می‌دهد

دلار ریخته و مشتری گریخته

بازار ارز غیررسمی مدتهاست مشتری درست و حسابی ندارد و یکی از آخرین انتخاب‌های مردم برای حفظ ارزش دارایی است، امروز دیگر خبری از صف‌های دلار مثل سال‌های 97 و 98 نیست، به گفته کارشناسان، ذخایر ارزی کشور به قدری مناسب است که تکانه‌های اقتصادی و سیاسی بر این بازار اثری ندارد و مردم هم در یکی دو سال اخیر کمتر سراغ این بازار آمده‌اند اما باید محلی مناسب برای...

«اقتصاد معاصر» گزارش می‌دهد؛

بروز نشانه‌های تخلیه هیجان و آغاز تعادل در بورس

بهبود آمار‌ها در بورس در دو مولفه جمع‌شدن صف فروش نماد‌های بزرگ و شاخص‌ساز و همچنین افزایش حجم و ارزش معاملات در روز جاری، نشان از عزم بازار سرمایه برای تخلیه هیجانات و رسیدن به تعادل در کوتاه‌مدت دارد.

یادداشت و تحلیل

حسن حیدری، عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس

آثار بلندمدت عدم تناسب دستمزد‌ها بر سرمایه‌های انسانی

شکل‌گیری سرمایه انسانی، فرآیندی بلندمدت و پرزحمت است و پیچیدگی‌های آن نسبت به سرمایه‌گذاری فیزیکی بسیار بیشتر است.

سهیل فضلی، پژوهشگر روابط بین‌الملل:

کریدور شمال-جنوب؛ برنده رقابت در رویای راه ابریشم جدید 

کریدور شمال-جنوب با توجه به جذابیت‌ها، ویژگی‌ها و دستاورد‌های متعددی که خواهد داشت، می‌تواند برگ برنده‌ای برای کشورمان در برابر کریدور شرق-غرب باشد.

حجت بین‌آبادی، پژوهشگر حوزه بودجه و بانکی

بودجه ۱۴۰۴؛ اولین آزمون سخت اقتصادی دولت چهاردهم

رعایت چهار اصل ارتقای سرمایه اجتماعی با تاکید بر ارتباط صادقانه با مردم، قاعده‌گرایی و ایفای بدون‌ نقصان تعهدات، انجام اصلاحات مستمر با نگاه بلندمدت و حمایت از محرومان و توانمندسازی جامعه، به‌ عنوان اصول کلی حاکم بر لایحه بودجه در بخشنامه بودجه ۱۴۰۴ ذکر شده‌ است. 

حسن حسن‌خانی، کارشناس اقتصادی

۶ توصیه برای ایجاد ثبات ارزی در شرایط تحریمی

در دولت زمزمه‌هایی برای حذف ارز ۲۸۵۰۰ تومانی به بهانه «یکسان‌سازی نرخ ارز» به گوش می‌رسد، در حالی که در شرایط تحریم اقتصادی، ابزاری برای اجرای این سیاست وجود ندارد و تعدیل نرخ‌های سیاستی ارز با نرخ غیر رسمی نتیجه‌ای جز افتادن در تسلسل کاهش مستمر ارزش پول ملی در پی نخواهد داشت.

گفت وگو

معاون ارزی اسبق بانک مرکزی در گفت‌و‌گو با «اقتصاد معاصر» پاسخ داد:

بانک مرکزی چرا در بازار ارز توافقی مداخله کرد؟

سید علی، معاون ارزی سابق بانک مرکزی با تشریح مداخله بانک مرکزی در بازار ارز توافقی، افزایش صادرات نفتی را یکی از مزیت‌های این بازار معرفی کرد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفت‌وگو با «اقتصاد معاصر»؛

اتفاقات منطقه هیچ خللی در فروش نفت و ذخایر کالای اساسی ایجاد نمی‌کند

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با تأکید بر اینکه از نظر تأمین کالای اساسی، فروش نفت، تأمین نیازهای ارزی و غیره هیچ مشکلی در کشور وجود ندارد، گفت: با توجه به ذخایر کافی ارزی کشور، اتفاقات منطقه هیچ اختلالی در ثبات بازار ایجاد نمی‌کند.

عضو کمیسیون صنایع مجلس در گفت‌وگو با «اقتصاد معاصر» تشریح کرد:

۳ گام لازم برای ارتقای کیفیت خودرو داخلی؛ از بازار رقابتی تا ورود فناوری

مصطفی پوردهقان، عضو کمیسیون صنایع مجلس با بیان اینکه تحقیق و تفحص از خودروساز داخلی لازم است اما قرار نیست با تحقیق و تفحص وضعیت بازار خودرو و یا کیفیت آن بهتر شود، گفت: با ایجاد بازار رقابتی، کاهش تعرفه‌ واردات خودرو و ورود تکنولوژی، صنعت خودروسازی کشور به سمت ارتقای کیفیت و منطقی‌شدن قیمت‌ها گام برمی‌دارد و رضایت مردم در این صنعت افزایش می ‌یابد.

رییس بخش ذرت موسسه اصلاح و تهیه بذر و نهال در گفت‌وگوی تفصیلی با «اقتصاد معاصر» بررسی کرد:

ظرفیت‌ها و چالش‌های تولید «ذرت» در کشور

علی ماهرخ، رییس بخش تحقیقات ذرت و گیاهان علوفه‌ای موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر و نهال در گفت‌وگوی تفصیلی با «اقتصاد معاصر» تحلیلی کلان از شرایط ذرت دانه‌ای و ذرت علوفه‌ای کشور ارائه داد.